Dagligen spelvärda kombinationer på Dagens Dubbel

För spelaren som analyserat loppen som ingår i Dagens Dubbel finns det goda möjligheter att hitta spelvärda kombinationer. Baserat på chansvärdering för hästarna i loppen så finns det ofta kombinationer som ger högt odds jämfört med hur troligt det är att kombinationen går in.

Det finns olika definitioner av spelvärde, men grundtanken är att jämföra oddset för en kombination med hur sannolikt det är att kombinationen blir den vinnande. Om en spelare har kommit fram till att sannolikheten för att favoritkombinationen ska gå in är 20% (dvs. en gång av fem) så krävs ett odds på kombinationen över 50 för 10 om kombinationen ska vara spelvärd.

En indikation på hur vanligt det är med spelvärda kombinationer på Dagens Dubbel är hur många spelvärda kombinationer det finns om man använder insatsfördelningen för streckspelet som chansvärdering. Genomgången nedan är baserad på Dubbelappen.

Hämta  på Google PlayHämta  på App Store

Analysen är gjord för Dagens Dubbel och Lunchdubbeln från den 26 februari till den 3 mars. Bilden nedan visar spelvärda kombinationer för Dagens Dubbel på Boden den 27 februari baserat på insatsfördelningen för V64.

Dd 1 Boden   Dd Boden

Dubbelappen visar ett värde över 1.00 att en kombination är spelvärd, dvs. samtliga kombinationer med ett värde över 1.00 har ett så högt odds jämfört med sannolikheten för att kombinationen går i att den är spelvärd.

För kombinationerna 7-8 och 7-10 är värdet enligt bilden ovan 1.74, vilket motsvarar ett spelvärde på 74%. Det betyder alltså att för 100 kronor satsade så är den förväntade utbetalningen 174 kronor baserat insatsfördelningen på V64. Bilden visar också att spelvärde kan finnas både för mycket och lite spelade kombinationer, t.ex. är tre av de spelvärda kombinationerna spelade till 305 för 10 eller lägre i odds.

För de tio omgångar som analyserats (fem Dagens Dubbel och fem Lunchdubbeln) så hade 68 kombinationer ett spelvärde på 20% eller högre och tretton av kombinationerna hade ett odds som var under 100 gånger pengarna. För perioden var det alltså i snitt sju kombinationer med spelvärde över 20% varav en spelad till under 100 gånger pengarna per omgång.

Analysen ovan visar att det dagligen finns spelvärda kombinationer på Dagens Dubbel baserat på insatsfördelningen från steckspelet. För de spelare som är bättre än spelarkollektivet på att värdera vinstchanser för hästarna så finns det goda möjligheter att hitta spelvärda kombinationer och i längden en vinnande spelstrategi på Dagens Dubbel.

Twitter (@travappar)
Nyhetsbrev