Spelskola

Att skapa spelfil och lämna in på Android

För att lämna in spel som skapats med Dubbelappen och Tvillingappen så kan man generera en spelfil för att lämna in på ATG.se. Det gör det enklare för spelaren och minskar risken för manuella fel vid inlämning. Funktionaliteten erbjuds på bara Android, eftersom ATG stödjer inte filinlämning på iPhone och iPad.

Det första steget för att göra filinlämning är att skapa själva spelfilen. När kombinationer och insatser är rätt skapas en fil genom att välja Skapa fil i menyn uppe till höger i summeringsvyn. En spelfil skapas då och läggs i katalogen för nerladdade filer på Android-enheten.

Summary view

Eftersom ATG.se inte stödjer Android så lämnas filen in via ATG classic. Logga in på ATG classic genom att att välja Spela/logga in på classic.atg.se som nedan. Väl inloggad på ATG classic så väljer man fliken Fil uppe till höger. Se bilderna nedan för illustration.

ATG classic login File betting tab

Genom att trycka på knappen Välj fil så kan man välja vilken spelfil som ska lämnas in. I första steget ska man välja Dokument som åtgärd. Därefter lokaliserar man filen med hjälp av den filhanterare som man installerat på Android-enheten*. I det här fallet är det File Manager som används. Välj då File Manager i listan Öppna från.  Se bilderna nedan för illustration.

*Om du saknar filhanterare så går t.ex. File Manager att ladda ner gratis på Google Play via den här länken.

 Choose action Open from

I File Manager öppnar man sedan katalogen Download och därefter väljer man den önskade spelfilen.  Se bilderna nedan för illustration.

File manager start Downloads folder

När filen har valts så ses namnet på den bredvid knappen Välj fil på ATG classic.

Transfer to ATG

Därefter laddas filen upp genom att trycka på Överför och det går att inspektera spelet innan det utförs som vanligt vid filinlämning. Kontrollera att vadet motsvarar det önskade spelt och överför sedan till ATG.

För att undvika svårigheter med att veta vilken spelfil man ska välja i katalogen för nerladdade filer så rekommenderas att man plockar bort gamla filer relativt ofta.

 

Twitter (@travappar)
Nyhetsbrev