Spelskola

Att spela en häst som Tvillingvinnare

För en spelare som följer trav live och inte bara vill delta i streckspelen är Tvillingvinnare ett intressant alternativ till övriga spelformer. Det är inte bara en ny spelform utan även kan en häst ha ett bra odds som Tvillingvinnare jämfört med vinnarspelet. Det är dock viktigt att vadet inte skapas för långt innan spelstopp, eftersom oddsen och därmed insatserna per kombination ändrar sig fram till loppets start.

Ofta när en spelare har ett spelidé så är det svårt att veta vilken spelform som ska användas. Genom att med viktade insatser spela alla kombinationer som innehåller den aktuella hästen på Tvilling så kan spelaren uppnå en ny spelform, Tvillingvinnare. Om hästen går in på Tvilling så får spelare önskad utbetalning oavsett vilken andra häst som går in på Tvilling.

För att illustrera hur man spelar en häst som Tvillingvinnare på visas ett exempel nedan baserat på Tvillingappen.

Hämta  på App Store

Exemplet utgår från lopp 1 på Solvalla den 26 september. Startlistan för loppet ses nedan.

Race list tvillingindex för oddsanalys

Spelaren tror att nummer 8 Erin Boko har en bra chans i loppet,  men vinnaroddset på hästen (utgråat i bilden ovan, 36 för 10) är för lågt för att vara spelvärt. Samtidigt visar Tvillingappen att oddset på 8 Erin Boko som Tvillingvinnare är 29 för 10. Det betyder att om hästen kommer bland de två första så får spelare 29 för spelade 10 oavsett vilken annan häst som går in på Tvilling.

För att enklast skapa ett vad med 8 Erin Bok som Tvillingvinnare så väljer väljer spelaren hästen i startlistan. Därefter lägger spelaren till alla kombinationer till vadet genom att klicka på dem i vyn Möjliga kombinationer enligt nedan. Insatsen för varje kombination sätts så att utbetalningen ska bli ungefär densamma oavsett vilken kombination som blir den rätta, dvs oavsett vilken annan häst som går in på Tvilling.

Twin winner possible combs

Avslutningsvis använder spelaren vyn Summering för att få en överblick av vadet och eventuellt göra justeringar. Nedan ses vadet så som det är efter att alla kombinationer har lagts till. Insatsen är 340 kronor och speloddset är 29 för 10, dvs det odds som var i fet stil för 8 Erik Boko i vyn Startlista. Utbetalningen för de olika kombinationerna är alla nära 1 000 kronor (lägst 932 kronor), vilket bekräftar att spelaren får ungefär 29 för 10 i odds oavsett vilken annan häst som går in på Tvilling.

Twin winner summary

Om spelaren önskar annan insats så kan knapparna för att sätta totalinsats väljas eller så finns det fler alternativ i menyn längst uppe till höger. I menyn finns också på Android möjlighet att skapa en spelfil för att lämna in på ATG.se.

Twitter (@travappar)
Nyhetsbrev